Nyáron nagyon szeretem a gyümölcsleveseket, mert szinte kivétel nélkül gyorsan elkészíthetők és a hűtőben pár napig is elállnak, már, ha marad belőle addig :) Nem kell melegíteni, csak előkapni és már ehetjük is. Sokszor nem is levesként, hanem desszertként eszem.
Ha visszatér a forróság biztos kipróbálom málnából, meggyből is. A galuska pedig nem is kérdés, hogy marad :)
Hozzávalók:
- a leveshez:
- 500 g eper
- 2 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek porcukor
- 1 vaníliarúd magjai
- 34 g vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
- 1 citrom leve
- a galuskához:
- 250 g túró
- 50 g marcipán
- 2 ek mandulaliszt, vagy mandula lapka
- 1 tojás
- 2,5 ek búzadara
- Az epret megmosom, egy nagyobb tálba teszem és a többi hozzávalóval együtt botmixerrel összeturmixolom.
- Sűrű szűrőn átszűröm, majd hűtőbe teszem, míg a galuskát elkészítem.
- A túrót villával összetöröm, belereszelem a marcipánt, jól összekeverem, majd hozzáadom a tojást, végül a mandulalisztet és a búzadarát.
- 10-15 percig állni hagyom, majd 2 kiskanál segítségével galuskákat szaggatok belőle és forró sós vízben addig főzöm, míg feljönnek a víz tetejére.
- A levest a galuskákkal a tetején tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése