A mostani időjárás alapján lassan elhinni is nehéz, hogy 2 napja még 30 fokos forróság volt és tombolt a nyár. Ilyen melegben nem sok kedve van az embernek enni, csak valami apróságot, gyorsan bekapni. Mivel nem volt szerencsénk az elmúlt hétvégét vízparton tölteni, gondoltam, csak becsempészek egy kis nyaralás hangulatot :) Vettünk is gyorsan egy medencét és elkészítettem az alábbi rákos receptet. Nekem bejött a nyár :) Kérem vissza! :)
Hozzávalók:
- a rákgolyókhoz:
- 230 g burgonya
- 100 g friss rák
- 1 ek olívabogyó
- fél lilahagyma
- fél citrom leve és héja
- kis csokor kapor
- só
- 2-3 ek liszt
- 1 tojás
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- a mártáshoz:
- 150 g joghurt (1 kis pohár)
- kapor
- citromlé
Elkészítés:
- A burgonyát megpucolom, apró kockákra vágom és 15 perc alatt puhára főzöm.
- Míg a burgonya fő, előkészítem a fasírtot. Megmosom, megpucolom a rákokat és forró vízben 5 perc alatt megfőzöm. Amikor kihűlt apró darabokra vágom.
- Egy közepes tálban összekeverem az apróra vágott, olívabogyót, kaprot, hagymát, citromhéjat és a citrom levét, végül hozzáadom a rákot.
- A burgonyát, amikor kihűlt alaposan összetöröm, a rákokkal összedolgozom, sózom, majd diónyi golyókat formázok belőle.
- Előkészítem a panírhoz a lisztet, enyhén felvert tojást és zsemlemorzsát.
- Egy magasabb falú serpenyőben megforrósítom az olajat, közben bepanírozom a golyócskákat és kisütöm őket.
- Míg a golyók hűlnek, a joghurthoz hozzákeverem a citrom levét, az apróra vágott kaprot, majd hűtőbe teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése