Ez a recept is úgy keletkezett, ahogy sok más is a konyhámban. Maradéknak indult, de végül egy finom előétellé lényegült :)
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem soha nem sikerül azt a mennyiséget vásárolnom valamiből, amennyi egy recepthez kellene, pláne nem jönnek ki jól a mennyiségek, ha az otthoni készletből szeretnék főzni. Ilyenkor muszáj kreatívnak lenni, hiszen ki szeret ételt kidobni?
Még szerencse, hogy hétvégén készültek ezek a lepénykék, mert pont mire az utolsó is kisült váratlanul vendégek érkeztek :)
Hozzávalók:
- fél padlizsán
- fél cukkíni
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 120 g liszt
- 2 ek szezámmag
- 180 g (görög) joghurt
- 8 ág friss kakukkfű
- fél citrom leve
- só, bors
Elkészítés:
- A cukkínit és padlizsánt egészen apró baradokra vágom, félreteszem.
- A tejből, tojásból és lisztből sűrű palacsintatésztát csinálok, majd a zöldségekre öntöm, jól elkeverem.
- A szezámmagot közepes lángon, egy kis serpenyőben megpirítom, majd a masszához adom, sózom, borsozom az egészet és már készen is állnak a sütésre :)
- A masszából kis halmokat szedek egy kiolajozott serpenyőbe és mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
- Közben elkészítem a szószt: a joghurthoz hozzákeverem a citrom levét, és a felaprított, friss kakukkfüvet.
- A kisült lepényeket joghurtba mártogatva esszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése