2013. július 17., szerda

Cukkínis-padlizsános lepény, kakukkfüves-citromos mártogatóssal


Ez a recept is úgy keletkezett, ahogy sok más is a konyhámban. Maradéknak indult, de végül egy finom előétellé lényegült :)
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem soha nem sikerül azt a mennyiséget vásárolnom valamiből, amennyi egy recepthez kellene, pláne nem jönnek ki jól a mennyiségek, ha az otthoni készletből szeretnék főzni. Ilyenkor muszáj kreatívnak lenni, hiszen ki szeret ételt kidobni?
Még szerencse, hogy hétvégén készültek ezek a lepénykék, mert pont mire az utolsó is kisült váratlanul vendégek érkeztek :)



Hozzávalók:
  • fél padlizsán
  • fél cukkíni
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 120 g liszt
  • 2 ek szezámmag
  • 180 g (görög) joghurt
  • 8 ág friss kakukkfű
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés:
  • A cukkínit és padlizsánt egészen apró baradokra vágom, félreteszem.
  • A tejből, tojásból és lisztből sűrű palacsintatésztát csinálok, majd a zöldségekre öntöm, jól elkeverem.
  • A szezámmagot közepes lángon, egy kis serpenyőben megpirítom, majd a masszához adom, sózom, borsozom az egészet és már készen is állnak a sütésre :)
  • A masszából kis halmokat szedek egy kiolajozott serpenyőbe és mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
  • Közben elkészítem a szószt: a joghurthoz hozzákeverem a citrom levét, és a felaprított, friss kakukkfüvet.
  • A kisült lepényeket joghurtba mártogatva esszük.


Nincsenek megjegyzések: